28.12.2005 23:40:50
У в передноворічну ніч, 30 грудня на каналі 1+1 вийде особлива музична передача під назвою "Відкривалки року". Вже з назви можна судити, що буде якесь дотеписько, і стібатимуть усіх та уся ніхто інший, як провідні калиханкарі Саша і Сирьожа. У дійстві візьмуть участь вітчизняні виконавці, які на думку і винятково власний смак затійників програми є відкриттям наших музичних підмостків за рік, що добігає кінця. Можливо, до "плюсів" такі піснярі, як Крихітка Цахес, Перкалаба, а тим паче Mad Heads XL і дійсно дійшли лише наприкінці 2005-го року, однак стосовно тернопільського гурту С.К.А.Й. таке визначення можна вжити цілком. Однак беззаперечною "відкривалкою" взагалі для нашого ТБ стане львівська АННА – ватага, яка грає надважкий депресивний рок і є однією з провідних на Українських "невизнаних" підмостках. В її потраплянні на новорічну передачу, та ще й каналі 1+1 зіграв свою роль Щасливий випадок, проте тішить, що укр-гардкор, най і підтюпцем, та все ж свою стежку у телепростір торує.
Наразі залишається невідомим, чи матимуть "Відкривалки" продовження у наступному році, чи так і залишаться разовим втіленням, а цього разу на позирити них можна буде десь о 23.40.
Учасники передачі "Відкривалки року" разом із виконуваними піснями (подано за порядком виступів):
Esthetic education - Live Us Alone, Happy New Year
Бумбокс - Cупер-Пупер, E-mail
Крихітка Цахес - На першому місті
Sбей пепел's - Де ти є
AННА - Мовчи
XS - Любити-платити
Чорнобривці - Ти ж мене підманула
XS і Чорнобривці - Віночок
SMS - Любий, кохай мене
Перкалаба - Гулєй
Mad Heads XL - Смерека
С.К.А.Й. - Ремікс